Stängd

Administration - Bas (Distans)

Är du duktig på att planera och strukturera? Tycker du att det är viktigt med detaljer? Är du noggrann och effektiv? Då är administratör något för dig!

Behöver du hjälp?

Christina hjälper dig gärna Mejla mig!
Anmälningskod ARADM BR start 17 juni 2024 Borås Heltid/Halvtid, ca 6/12 månader 500 gymnasiepoäng Distansutbildning med praktik

Obs! Denna utbildning startar både 17  juni och 2 september.

Utbildningen är på gymnasienivå. Arbetsmarknaden inom området är i dag relativt mättat för administrativa utbildningar på gymnasienivå. Har du redan en gymnasieexamen är det bättre att söka utbildningar på yrkeshögskola – högskola.
Har du frågor hör av dig till studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.
I utbildningen ingår praktik (APL) ca 15% av utbildningen. Du behöver hitta en praktikplats själv.

Jobb efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta i ett administrativt yrke, som kontorist eller assistent. Administratörer återfinns på små och stora arbetsplatser, inom offentlig såväl som privat sektor och i nästan alla branscher. Du får viktig kunskap inom administration och ekonomi, områden som ingår i en administratörs arbete.

I rollen som administratör har du många kontaktytor inom företaget vilket kräver en hög social kompetens och servicegrad. Du behöver trivas med att vara spindeln i nätet och gilla varierande arbetsuppgifter.

Upplägg

Utbildningen sker genom distansundervisning och självstudier.

Utbildningen innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande, praktik) motsvarande minst 15 procent av utbildningen. Du ordnar själv din APL-plats.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk och matematik.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Kurser som ingår i utbildningen

När du studerar på heltid läser du 20 gymnasiepoäng per vecka. Du kan läsa en eller flera kurser samtidigt, beroende på vilken utbildning du läser. Vi följer Skolverkets program men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter dina behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.

Du får inte läsa om en kurs om du tidigare har läst och fått betyg i. Istället får du möjlighet att välja en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta gör vi för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Administration 1100p (ADMADM01)
Administration 2 (Kursen innehåller 2 veckor APL)100p (ADMADM0)
Affärskommunikation (Kursen innehåller 2 veckor APL)100p (AFFAFÄ00S)
Företagsekonomi 1100p (FÖRFÖR01)
Information och kommunikation 1100p (INFINF01)
Totalt 500 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman

Vuxenutbildningen Borås
Fabriksgatan 12

Utförare

Arena utbildning

Anna Johannesen, rektor

Administration
arenautbildning@arenaconcernen.se