Öppen

Administratör (Distans)

Är du duktig på att planera och strukturera? Tycker du att det är viktigt med detaljer? Är du noggrann och effektiv? Då är det här utbildningen för dig!

Behöver du hjälp?

Hermods hjälper dig gärna Mejla mig!
Borås 20/40 veckor, Heltids- /Halvtidsstudier 400 gymnasiepoäng Distansutbildning med skolförlagda träffar och APL

Upplägg

Anmälningskoder
HMADM BR (20 veckor, heltid)
HMADM½ BR (40 veckor, halvtid)

 

I rollen som administratör har du många kontaktytor inom företaget vilket kräver en hög social kompetens och servicegrad. Du behöver trivas med att vara spindeln i nätet och gilla varierande arbetsuppgifter.

 

Utbildningen sker genom distansundervisning och självstudier. Upprop sker i Borås. Alla Hermods-utbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande, praktik) motsvarande minst 15 procent av utbildningen. Du ordnar själv din APL-plats.

 

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk och matematik.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Har du godkänt betyg i en eller flera av kurserna som ingår i paketet tillåts du inte omläsning. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du behöver byta ut kurs-/er. Detta gör du först efter att du fått antagningsbesked.

Kurser som ingår i utbildningen

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov. På hemsidan Kunskapskrav kan du läsa mer om varje kurs.

 

Har du eventuellt betyg i någon av kurserna i utbildningspaketet sedan tidigare så tillåts inte omläsning. Du erbjuds då möjlighet att välja till en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta för att fortfarande ha möjlighet att studera på heltid med CSN. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen vux.syv@boras.se
Detta gör du givetvis efter att du fått antagningsbesked.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta i ett administrativt yrke, som kontorist eller assistent. Administratörer återfinns på små och stora arbetsplatser, inom offentlig såväl som privat sektor och i nästan alla branscher. Du får viktig kunskap inom administration och ekonomi, områden som ingår i en administratörs arbete.

 

Möjliga framtida arbetsplatser:

Tjänsteföretag • Industriföretag • Skolor • Ideella organisationer och föreningar • Kommuner • Statliga förvaltningar • Landsting • Bemanningsföretag • Banker • Privata företag

 

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Administration 1100p (ADMADM01)
Administration 2 (Kursen innehåller APL)100p (ADMADM0)
Företagsekonomi 1100p (FÖRFÖR01)
Information och kommunikation 1100p (INFINF01)
Totalt 400 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

 

Utförare

Hermods AB
Vera Sjöström
031-760 73 86
vera.sjostrom@hermods.se
www.hermods.se