Stängd

Bagare och konditor (Borås)

Du får lära dig att baka matbröd, kaffebröd, arbeta med kavlade degar, till exempel wienerbröd, och att tillverka konditorivaror som bitar, bakelser och tårtor. Inom konditori kommer du även att få en inblick i hur man framställer konfektyrer av främst choklad och marsipan.

Behöver du hjälp?

Syv i Borås hjälper dig gärna Mejla mig!
Borås (Kyllared) Heltidsstudier, ca 1,5 år 1400 gymnasiepoäng Klassrum, kök och APL

Upplägg

Anmälningskod  ALBAG BR

Under din utbildningstid kommer du att få tillfälle att praktisera på både stora bagerier och små kvartersbagerier. Du kommer att möta kunder och lära dig om ekonomi och planering. En viss del självstudier ingår i de teoretiska delarna av utbildningen.

Under din utbildningstid får du

  • Praktisera på både stora och små bagerier.
  • Kunskap om bagerihantverket.
  • Kunskap om service och bemötande.
  • Kunskap om planering och ekonomi.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Kurser som ingår i utbildningen

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov. På hemsidan Kunskapskrav kan du läsa mer om varje kurs.

Har du eventuellt betyg i någon av kurserna i utbildningspaketet sedan tidigare så tillåts inte omläsning. Du erbjuds då möjlighet att välja till en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta för att fortfarande ha möjlighet att studera på heltid med CSN. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen vux.syv@boras.se Detta gör du givetvis efter att du fått antagningsbesked.

Efter utbildningen ska du

  • Behärska grundläggande tillverkningsmetoder och använda verktyg och maskinutrustning samt vara medveten om betydelsen av att utföra ett kvalitetsmässigt bra arbete.
  • Kunna utföra arbetet på ett sätt som är säkert från skydds- och miljösynpunkt.
  • Kunna tillämpa metoder och vidta åtgärder för att åstadkomma goda hygieniska förhållanden vid produktion och hantering av livsmedel.

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Bageri 1100 p (BAGBAG0)
Bageri 2200 p (BAGBAG02)
Bageri 3100 p (BAGBAG03)
Bageri 4100 p (BAGBAG04)
Konditori 1100 p (BAGKON01)
Konditori 2200 p (BAGKON02)
Konditori 3100 p (BAGKON03)
Choklad och konfektyr100 p (BAGCHO0)
Hygien100 p (HYGHYG0)
Konditori och specialisering100 p (BAGKON00s)
Livsmedel och näringskunskap 1100 p (LIVLIV01)
Service och bemötande100 p (SEVSEV01)
Totalt 1400 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman
Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

 

Lokal
Kyllared, Borås