Stängd

Betongarbetare (Borås)

Som betongarbetare är du specialist på arbeten med betong, som är ett användbart, mångsidigt och mycket starkt byggmaterial. Betongarbetaren arbetar med armering av betongkonstruktioner.

Behöver du hjälp?

Mira hjälper dig gärna Mejla mig!
Borås 57 veckor, Heltidsstudier 1700 gymnasiepoäng Klassrum och verkstad + APL

Upplägg

Anmälningskod MOBETBS BR

Kurser som ingår i utbildningen

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov. På hemsidan Kunskapskrav kan du läsa mer om varje kurs.

 

I utbildningen ingår kurser inom Bygg och anläggning samt Husbyggnad. Här får du grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggteknik. Du får även prova på praktiska övningar inom anläggning, snickeri/träarbete, måleri samt plåtslageri. Därefter läser du kurser inom din valda yrkesinriktning. Har du eventuellt betyg i någon av kurserna i utbildningspaketet sedan tidigare så tillåts inte omläsning. Du erbjuds då möjlighet att välja till en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta för att fortfarande ha möjlighet att studera på heltid med CSN. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen vux.syv@boras.se Detta gör du givetvis efter att du fått antagningsbesked.

Efter utbildningen

En betongarbetare arbetar framförallt med just materialet betong, som är ett mycket vanligt material i byggnader och andra konstruktioner. Betongare armerar också mycket i olika konstruktioner och former. Arbetsuppgifterna kan innehålla saker som att bygga broar, gjuta grunder, väggar och resa stora fundament. De flesta hus innehåller armerad betong i olika former så arbetet kan vara både i stora vägbyggen eller inom husbyggande. Dock är det ett utomhusarbete till största del.

 

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för en betongarbetare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop timmar för att få yrkesbevis. Utbildningen är godkänd av Byggindustriernas Yrkesnämnd BYN.

Kurs och Gymnasiepoäng

KursPoäng
Betong 1 – lågform och platta på mark100 p (BETBET01)
Betong 2 - väggar och pelare100 p (BETBET02)
Betong 3 - bärlag100 p (BETBET03)
Betong 4 - golv100 p (BETBET04)
Bygg och anläggning 1200 p (BYGBYG01)
Bygg och anläggning 2200 p (BYGBYG02)
Husbyggnadsprocessen200 p (HUSHUB0)
Husbyggnad 1(HUSHUS01)
Husbyggnad 2(HUSHUS02)
Husbyggnad 3 - ombyggnad200 p (HUSHUS03)
Specialyrken 1100 p (HUBSPC01S)
Komvuxarbete100 p
Totalt 1700 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Utförare

Movant
Mira Luks, rektor
mira.luks@movant.se

Klintegatan 14
506 40 Borås