Öppen

HR-assistent (Distans)

Vill du ha ett yrke där medarbetarna på en arbetsplats står i fokus? Är du nyfiken på regelverket som styr svensk arbetsmarknad? Då är det här utbildningen för dig!

Behöver du hjälp?

Hermods hjälper dig gärna Mejla mig!
Borås 35/70 veckor, Heltids- /Halvtidsstudier 700 gymnasiepoäng Distansutbildning med skolförlagda träffar och APL

Upplägg

Anmälningskod
HMHR BR (35 veckor, heltid)
HMHR½ BR (70 veckor, halvtid)

 

Som HR-assistent stödjer du en personalchef i dennes arbete alternativt handlägger personalärenden självständigt. Utbildningen ger dig kunskap i ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet. Du kommer dessutom att få möjlighet att bekanta dig med det administrativa löneprogrammet SPCS Lön.

 

Som HR-assistent kommer du att kunna arbeta med fackliga frågor och uppdatera dokument, jämställdhetsplaner, arbetsmiljöplaner och krisplaner. Du kommer också arbeta med handläggning av personalärenden och hjälpa till vid rekryteringar.

 

Utbildningen sker genom distansundervisning och självstudier. Upprop sker i Borås. Alla Hermods-utbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande, praktik) motsvarande minst 15 procent av utbildningen. Du ordnar själv din APL-plats.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Har du godkänt betyg i en eller flera av kurserna som ingår i paketet tillåts du inte omläsning. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du behöver byta ut kurs-/er.

Kurser som ingår i utbildningen

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov. På hemsidan Kunskapskrav kan du läsa mer om varje kurs.

 

Har du eventuellt betyg i någon av kurserna i utbildningspaketet sedan tidigare så tillåts inte omläsning. Du erbjuds då möjlighet att välja till en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta för att fortfarande ha möjlighet att studera på heltid med CSN. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen vux.syv@boras.se
Detta gör du givetvis efter att du fått antagningsbesked.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du god förståelse för hur olika organisationer fungerar.

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Administration 1100 poäng (ADMADM01)
Administration 2100 p (ADMADM02)
Affärskommunikation100 p (AFFAFÄ00S)
Företagsekonomi 1100 p (AFFAFÄ00S)
Information och kommunikation 1100 p (INFINF01)
Ledarskap och organisation100 p (LEDLED0)
Personaladministration (Kursen innehåller APL)100 p (ADMPER0)
Totalt 700 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Utförare

Hermods AB
Vera Sjöström
031-760 73 86
vera.sjostrom@hermods.se
www.hermods.se