Öppen

Målare (Varberg)

Måleriyrket är ett kreativt och skapande yrke. Man jobbar med allt från underarbete såsom spackling till färdigställande med tapet och ytskiktsmålning. Vill du arbeta med det, då ska du välja denna utbildning.

Behöver du hjälp?

Mats hjälper dig gärna Mejla mig!
Varberg 37 veckor, Heltidsstudier 1100 gymnasiepoäng Klassrum och verkstad + APL

Upplägg

Anmälningskod MOMÅLVB BR, Varberg

Yrket utövas i många olika miljöer; från målning av fönster på ett höghus
till målning av väggar och tak inomhus. Som målare kan du hamna på många olika jobb under kort tid. Vissa jobb innebär att du renoverar eller bygger nytt och gör rummen fina. På vissa jobb krävs det att man är specialiserad inom ex. dekorativt måleri.

 

Teoretisk undervisning samt APL (praktik).

 

Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Kurser som ingår i utbildningen

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov. På hemsidan Kunskapskrav kan du läsa mer om varje kurs.

 

Under utbildningen får du grundläggande teoretiska kunskaper inom till exempel ritningsläsning, arbetsmiljö och byggkunskap. Du kommer att få lära dig grunderna i måleri vilket innebär grundning av väggar/tak och snickerier samt spackling av väggar och tak. Du kommer även få prova på att sätta olika sorters väv och tapeter. I utbildningen lär du dig
även utomhusmålning såsom fasad-, dörr- och  fönstermålning.

 

Har du eventuellt betyg i någon av kurserna i utbildningspaketet sedan tidigare så tillåts inte omläsning. Du erbjuds då möjlighet att välja till en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta för att fortfarande ha möjlighet att studera på heltid med CSN. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen vux.syv@boras.se Detta gör du givetvis efter att du fått antagningsbesked.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för en målare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop timmar för att få yrkesbevis. Utbildningen är godkänd av Byggindustriernas Yrkesnämnd BYN samt MYN.

Kurs och Gymnasiepoäng

KursPoäng
Måleriprocessen200 p (MÅLMÅL0)
Måleri 1200 p (MÅLMÅL01)
Måleri 2200 p (MÅLMÅL02)
Måleri 3200 p (MÅLMÅL03)
Måleri 4200 p (MÅLMÅL04)
Komvuxarbete100 p (GYARBA)
Totalt 1100 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Utförare

Movant

Daniel Svensson, rektor på Movant i Skövde
Telefon 010-142 13 35
daniel.svensson@movant.se