Stängd

Styckare, lärling (Borås)

Du får lära dig att stycka ett djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Här får du även lära dig djurens anatomiska uppbyggnad och hur du på bästa sätt styckar olika detaljer till färdiga delar för köket.

Behöver du hjälp?

Studievägledningen hjälper dig gärna Mejla mig!
Anmälningskod ALSTYCK BR start 02 september 2024 Borås Heltid, ca 1 år 1000 gymnasiepoäng Lärling

Jobb efter utbildningen

Stig in i ett yrke där precision står i fokus.

Vår utbildning är för dig som trivs i kök och att arbeta med kött, vare sig du drömmer om att arbeta inom ett slakteri eller skapa delikata köttdisplayer i butiksmiljö. Genom en kombination av teoretisk kunskap och praktisk träning kommer du att bemästra konsten att stycka och förbereda kött med skicklighet och precision.
Efter avslutad utbildning står du redo att skapa delikatesser och tillgodose kundernas köttbehov i en professionell arbetsmiljö.

Gör ditt intresse för kött till en blomstrande karriär – ansök nu och bli en expert inom styckning, där ditt arbete blir grunden för kulinariska upplevelser!

Upplägg

Du har teoretiska kurser i skolan och du kommer att göra praktiska moment på en arbetsplats. Allt för att du som deltagare skall få så stor inblick i branschen som möjligt. Du lär dig att arbeta ergonomiskt, hygieniskt och säkert enligt lagstiftningen.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänt i svenska/svenska som andraspråk.
  • Du behöver ha tillgång till en bärbar dator med internetanslutning.

Kurser som ingår i utbildningen

För att studera heltid enligt CSN måste du studera minst 20 poäng i vecka. Vi följer Skolverkets nationella yrkespaket men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter regionala behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om de nationella yrkespaketen. På Skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.

Du får inte läsa om en kurs om du tidigare har läst och fått betyg i. Istället får du möjlighet att välja en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta gör vi för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel

 

Kurs och gymnasiepoäng

Kurs
BLOCK 1. 500 poäng
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng (MÅTBRC0)
Hygien, 100 poäng (HYGHYG0)
Livsmedel och näringskunskap 1, 100 poäng (LIVLIV01)
Service och bemötande 1, 100 poäng (SEVSEV01)
Styckning 1, 100 poäng (STCSTY01)
BLOCK 2. 500 poäng
Styckning 2, 100 poäng (STCSTY02)
Styckning 3, 200 poäng (STCSTY03)
Styckning 4, 100 poäng (STCSTY04)
Finstyckning 100 poäng (STCFIN0)
Totalt 1000 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman och utförare

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Marie Blackenfelt, lärlingskoordinator
marie.blackenfelt@edu.boras.se

Marco Quadroni, lärare
marco.quadroni@edu.boras.se