Jobb efter utbildningen
Stig in i ett yrke där precision står i fokus.
Vår utbildning är för dig som trivs i kök och att arbeta med kött, vare sig du drömmer om att arbeta inom ett slakteri eller skapa delikata köttdisplayer i butiksmiljö. Genom en kombination av teoretisk kunskap och praktisk träning kommer du att bemästra konsten att stycka och förbereda kött med skicklighet och precision.
Efter avslutad utbildning står du redo att skapa delikatesser och tillgodose kundernas köttbehov i en professionell arbetsmiljö.
Gör ditt intresse för kött till en blomstrande karriär – ansök nu och bli en expert inom styckning, där ditt arbete blir grunden för kulinariska upplevelser!
Upplägg
Du har teoretiska kurser i skolan och du kommer att göra praktiska moment på en arbetsplats. Allt för att du som deltagare skall få så stor inblick i branschen som möjligt. Du lär dig att arbeta ergonomiskt, hygieniskt och säkert enligt lagstiftningen.
Förutsättningar för att klara utbildningen
- Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänt i svenska/svenska som andraspråk.
- Du behöver ha tillgång till en bärbar dator med internetanslutning.
Kurser som ingår i utbildningen
För att studera heltid enligt CSN måste du studera minst 20 poäng i vecka. Vi följer Skolverkets nationella yrkespaket men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter regionala behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om de nationella yrkespaketen. På Skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.
Du får inte läsa om en kurs om du tidigare har läst och fått betyg i. Istället får du möjlighet att välja en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta gör vi för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel