Öppen

Textil Design (Borås)

Här får du lära du dig hela designprocessen från idé till färdigt plagg. Du får möjlighet att lära dig konstruktion och sömnad i en unik miljö med en maskinpark och dataprogram anpassade till design och konstruktion.

Behöver du hjälp?

Lärare Kristina hjälper dig gärna Mejla mig!
Borås Heltidsstudier, ca 40 veckor 1000 gymnasiepoäng Klassrum och APL

Inför Sen ansökan: Tänk på att din ansökan ska vara ska vara komplett med betyg och IKE.

Här får du lära du dig hela designprocessen från idé till färdigt plagg. Du får möjlighet att lära dig konstruktion och sömnad i en unik miljö med en maskinpark och dataprogram anpassade till design och konstruktion. Efter det kan du arbeta som assistent till designer eller designtekniker, sälj och inköpsjobb, mönsterkonstruktör eller egen ateljésömnad.

Kortfakta om utbildningen

  • Start 20 juni och 5 september
  • Anmälningskod TEXTIL BR
  • Studieform: Klassrum med praktik
  • Studietakt: Heltid 100%

Upplägg

Du läser på heltid, undervisningen är upplagd som föreläsningar, genomgångar av uppgifter, praktiskt arbete och laborationer.

Textilt basår

Textil Design är en sömnadsutbildning som även är ett Textilt basår som ger dig kompetens att söka in på eftergymnasiala utbildningar på yrkeshögskola eller högskola.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänt i svenska/svenska som andraspråk och matematik.
  • Du får låna en dator med internetanslutning men behöver ha internetuppkoppling.
  • Utbildningen är kostnadsfri men vid starten får du en lista på kurslitteratur och arbetsredskap som du måste köpa för att kunna genomföra utbildningen. Det tillkommer också kostnader för de material som du arbetar med under din utbildning.

Kurser som ingår i utbildningen

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov. På hemsidan Kunskapskrav kan du läsa mer om varje kurs.

 

Har du eventuellt betyg i någon av kurserna i utbildningspaketet sedan tidigare så tillåts inte omläsning. Du erbjuds då möjlighet att välja till en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta för att fortfarande ha möjlighet att studera på heltid med CSN. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen vux.syv@boras.se Detta gör du givetvis efter att du fått antagningsbesked.

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Datoriserad mönsterhantering 1100 p (MÖNDAT01)
Hantverk, introduktion200 p (HAVHAV0)
Fackteckning och design100 p (FOMFAC0)
Material och miljö100 p (HVKMAE0)
Mönsterkonstruktion 1100 p (MNUMON01)
Textil design 1200 p (HAVTEX01)
Textil design 2200 p (HAVTEX02)
Totalt 1000 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Kristina Reinholdsson, lärare
kristina.reinholdsson@edu.boras.se

Renate Pohl Medina, lärare
renate.medina@edu.boras.se