Öppen

Ventilationsmontör (Göteborg)

Som ventilationsmontör arbetar du mestadels inne. Du bygger och konstruerar de olika system som sköter vår luft. Du kan också arbeta med service och justeringar på olika anläggningar som handlar om just ventilation.

Behöver du hjälp?

Charlotte hjälper dig gärna Mejla mig!
Anmälningskod MOVENT BR start 05 augusti 2024 Göteborg Heltid, ca 1 år 1650 gymnasiepoäng Klassrum och verkstad + APL

Jobb efter utbildningen

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen är godkänd och följer de kvalitetskrav som PVF (Plåt & Ventilationsbranschens egen organisation för yrke och utbildning) ställer.

Det är ett självständigt arbete, många har en servicebil som man åker till olika jobb med. Det är en växande bransch som behöver många duktiga hantverkare. Kraven på bra luft i våra inomhusmiljöer växer tillsammans med jobbmöjligheterna.

Upplägg

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka ett år. Utbildningen till ventilationsmontör är CSN-berättigad. Efter utbildningen kan du söka anställning som lärling på ett företag. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet kan studielängden variera. APL – Arbetsplatsförlagt lärande ingår med minst 15 % av tiden men kan även vara mer.

I utbildningen ingår även certifieringsutbildningarna Mobila plattformar, Ställningsbyggnad, Personligt Fallskydd, Säkra lyft, Brandfarliga arbeten, Information om Asbest, Kvartsdamm och HLR. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänt i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Kurser som ingår i utbildningen

För att studera heltid enligt CSN måste du studera minst 20 poäng i vecka. Vi följer Skolverkets nationella yrkespaket men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter regionala behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om de nationella yrkespaketen. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.

Orienteringskurs innebär introduktion och betygsätts inte.

Du får inte läsa om en kurs om du tidigare har läst och fått betyg i. Istället får du möjlighet att välja en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta gör vi för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Orienteringskurs 1A -Studieplanering50 poäng (KGYOR11A)
Bygg och anläggning 1200 poäng (BygB)
Bygg och anläggning 2200 poäng (BYGBYG02)
Luftbehandling100 poäng (VETLUF0)
Plåtslageriprocessen200 poäng (PLÅPLS0)
Ventilationsisolering100 poäng (VEIVEN0)
Ventilationsmontering 1100 poäng (VEIVEN01)
Ventilationsmontering 2200 poäng (VEIVEN02)
Ventilationsplåtslageri 1100 poäng (VELVET01)
Ventilationsplåtslageri 2100 poäng (VEIVET0)
Ventilationsservice200 poäng (VELVET02)
Ventilationsteknik - injustering100 poäng (VETVEL0)
Totalt 1650 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Utförare

Movant

Charlotte Elgh, administratör
charlotte.elgh@movant.se
www.movant.se
www.facebook.com/movant