Bed and breakfast


Jesper Falk Svärd och Linda Jonasson är två av BRvux elever. Linda ska bli florist och Jesper ser fram emot att arbeta som kock. Foto Peder Persson.

Jesper har tidigare erfarenhet från arbete i verkstad, lager och butik. Intresset för matlagning förde honom till BRvux kockutbildning som under 57 veckor ger kunskap i livsmedel och matlagning, näringslära, hygien och hur man klarar yrkesrollen som kock.

– Jag har praktikplatser, intresserade lärare och handledare som ger mig kunskap och branschkännedom, säger Jesper. Efter utbildningen vill jag arbeta på kvällsrestaurang några år för att sedan starta eget på västkusten, gärna med samarbete inom bed & breakfast.

Linda från Marks kommun har tidigare arbetat med regionservice på Skene lasarett.
– Jag är en kreativ person med intresse för trädgård och inredning, säger Linda som utbildar sig till florist inom BRvux. Hon studerar under ett och ett halvt år, med praktik på arbetsplats och övrig tid på skolan.

– Vi lär oss mycket när vi praktiserar, inte minst vid storhelger där stresståligheten testas, säger Linda som har praktikplatser i Bollebygd, Kinna och Göteborg.

– Vissa tider har vi studerat på distans på grund av coronapandemin. Uppkopplade på nätet gjorde vi brudbuketter med mera och kunde konsultera våra lärare i realtid. Det funkade ganska bra men fysiska möten är bäst.

Linda är jättenöjd med utbildningen och ser fram emot att arbeta i butik, få yrkesbevis och kämpa sig till ett gesällbrev.

Tillsammans är vi starka!
Språkombud för bättre kommunikation
Senaste nytt!