Lärcentrum i Boråsregionen

Ung kvinna med dator

Lärcentrum är en plats där du kan studera på ett sätt som passar dig. Du ska även kunna ha möten tillsammans med andra studerande som läser samma kurser som dig. Känn dig välkommen hos oss, oavsett vilket lärcentrum du väljer:

Detta kan vi erbjuda 

Lärcentrum är till för dig som bor i Boråsregionen (Sjuhärad). Vi tycker att du som bor här ska ha möjlighet att bo kvar på din hemort medan du studerar. Vårt stöd kan vara både tekniska hjälpmedel och en social gemenskap. Därför erbjuder vi såväl lån av datorer och studier via telebild som en fysisk plats att studera på.

Det finns inte samma utbud på alla lärcentra eftersom skolorna har olika resurser. Detta är vad som finns i Borås:

  • Tentamen
  • Tele-bild (videokonferens)
  • Lån av dator och tillhörande program
  • Studiehjälp och studiehandledning
  • Studieplats
  • Bibliotek
  • Café

Tenta där du bor

Varje vuxenutbildning i Boråsregionen kan erbjuda dig möjlighet att skriva din tentamen på hemmaplan, även om din kurs eller utbildning ges från en annan ort.

Studerar du en distansutbildning på yrkeshögskola eller högskola/universitet kan du självklart också skriva dina tentor hos oss.

Är du folkbokförd i Borås kommun är det kostnadsfritt att skriva tentamen i Borås, är du däremot folkbokförd i en annan kommun tar vi ut en avgift på 500 kr som ska betalas på plats (med kort).

Ta kontakt med Ingela Johansson för att boka in tentamen.
E-post: ingela.johansson@boras.se
Telefon: 0734-32 72 01

Telebild när skola är långt borta

Flera av våra utbildningar kan du studera via telebild (videokonferens). Det är en teknik som gör det möjligt att i direktsändning se och höra en föreläsare samtidigt som denna kan se och höra dig. Det går alltså bra att räcka upp handen i Borås så svarar föreläsaren direkt ifrån Herrljunga, Karlstad eller Lidköping.

Lån av dator/program

På flera av våra lärcentrum kan du låna en dator (hör efter vad som gäller på ditt lärcentrum).

I Borås, Ulricehamn och Vårgårda får du tillgång till alla program i Google Suite, såsom Formulär, Dokument, Kalkylark, Presentationer, Kalender, Gmail, Drive.

Du kan också få tillgång till en del hjälpprogram och webbprogram där du kan få en text uppläst. Det finns även Chromebook som du kan låna över dagen i skolan. Du får inte låna hem någon dator efter skoltid.