Boråsregionens Vuxenutbildning Måluppfyllelse och ökad omsättning

– Om vi jämför 2017 med 2018 har omsättningen för Yrkesvux i Boråsregionen ökat med en tredjedel, säger intendent Sead Omerovic. Organisation är dynamisk och har inte varit så omfattande sedan Kunskapslyftet på nittiotalet. Till skillnad från andra skol former har vi helårsverksamhet med fem kursstarter per år och samtliga yrkesutbildningar är anpassade till arbetsmarknadens behov.

Branschanalys och omvärldsbevakning sker kontinuerligt. Vuxenutbildningschef Tina Lundell och rektor Anita Lomås har tillsammans med kompetensmäklare en återkommande dialog med näringslivet och kommunerna för att säkerställa att deras behov visar sig i skolans yrkesutbildningar.

– Det är väsentligt att statistiskt kunna se hur många som efter utbildning hamnar i arbete inom sin bransch, säger kvalitetssamordnare Jonas Wieszkos.

80 procent av dem som gått ut har gått vidare till arbete eller fortsatta studier inom tre månader efter utbildningen. Av dessa är det 70 procent som har fortsatt inom det område de studerade på yrkesvux. Foto Peder Persson.

Boråsregionens Vuxenutbildning erbjuder gymnasial yrkesutbildning för vuxna i kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Vi firar Europa

Vatten, värme och sanitet gav
Monzer arbete på hemmaplan

Porträtt Andreas Cerny
Jag lägger stor vikt vid det livslånga lärandet