Stort tryck på vår utbildningsmässa

För första gången på flera år genomförde vuxenutbildningen i Borås en fysisk utbildningsmässa 20 april i egna lokaler. Foto Vuxenutbildningen.

– Äntligen har vi en mässa på plats! Mässans projektledare Silva Isaksson har trängt ihop drygt 20 utställare i Vuxenutbildningens lokaler. Här finns alla representerade: Komvux i BRvux-kommunerna, privata utbildningsanordnare och gymnasieskolor. Tillsammans visar de upp mer än 60 olika yrkesutbildningar.

– Det är lite tajt när över 500 besökare trängs kring utställarnas bord, men det fungerar ändå bra, säger Silva.

På mässan finns också flera bemanningsföretag för att visa den nära kopplingen mellan utbildningarna och arbetsmarknaden. Som besökare kan man även få hjälp med att skriva CV och personliga brev samt bli fotograferad.

– Det är inte lätt att komma till ett nytt land och förstå hur man söker ett jobb på bästa sätt. Därför vill vi gärna erbjuda den här hjälpen när vi har möjlighet, säger Silva.

BRvux har två mässor per år. En på våren och en på hösten. Med mässan vill BRvux informera om utbudet, ge råd och tips och visa hur man söker till en utbildning.

– Det verkar fungera bra,  för vi har redan dagarna efter sett att fler ansökningar har kommit in, avslutar Silva Isaksson.

Studie- och yrkesvägledare är viktiga för utbildningsval

STATISTIK. Ansökningar 2019 – 2022

Vi önskar alla våra läsare en riktigt skön, solig och varm sommar!

Kockelever till Danmark