Öppen

Badvärd (Borås)

Ett jobb som badvärd i badhus eller badplats är ett viktigt uppdrag. Tillsammans med kollegor arbetar du för att ge besökare en trygg och härlig dag. Du arbetar med allt från förebyggande vattensäkerhetsarbete och första hjälpen sjukvård till att hålla miljön attraktivför besökare.

Behöver du hjälp?

Studievägledningen hjälper dig gärna Mejla mig!
Anmälningskod ALBAG BR start 02 september 2024 Borås Heltid, ca 20 veckor 500 gymnasiepoäng Klassrum och APL

Jobb efter utbildningen

Efter avslutad utbildning öppnas dörrarna till spännande möjligheter inom badanläggningar och badhus för dig. Som Badvärd får du rollen att förhöja besöksupplevelsen för kunderna, oavsett om de kommer för att simma, träna eller koppla av. Det är ett mångsidigt yrke där du tar emot gäster i receptionen, assisterar i omklädningsrummet, utför städning, ansvarar för badövervakning, undervisar i simning, leder gruppträningspass och bidrar till att utveckla verksamheten.

Ta steget mot en engagerande karriär – ansök för att bli en del av det dynamiska teamet som Badvärd redan idag!

Upplägg

Utbildningen är på heltid. Vilket ger möjlighet att få studiemedel från CSN

I inledningen av utbildningen är det studier på plats i skolan varvat med hemstudier. Sedan är det mycket praktik på en anläggning så nära dig som möjligt och en eller två dagar på plats i skolan. Du kommer lära dig hur arbetet fungerar på din praktikplats. I övrigt kommer du bli simlärare (SLS), utbildad poollivräddare (SLS), och instruktör för gruppträning i vatten. Utbildningen sker utifrån de krav som branschen ställer på utbildad personal. Utbildningen pågår i 20 veckor.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha lägst betyget godkänd i SFI C.
  • Kunna visa god vattenvana.
  • Du ska kunna hoppa i på djupt vatten och därefter kunna simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

OBS! Du måste ta med dig utdrag ur Belastningsregistret till uppropet! Detta beställer du enklast via nätet: polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag

Kurser som ingår i utbildningen

För att studera heltid enligt CSN måste du studera minst 20 poäng i vecka. Vi följer Skolverkets nationella yrkespaket men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter regionala behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om de nationella yrkespaketen. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.

Har du tidigare betyg i någon av kurserna i din utbildning kan du eventuellt få läsa annan kurs. Detta för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Aktivitetsledarskap100 p ()
Bad- och friskvårdsanläggningar100 p ()
Fritids- och friskvårdsverksamheter200 p ()
Träningslära100 p ()
Totalt 500 poäng
Tillvalskurs

Utbildningsanordnare

Huvudman
Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Lärare

Fredrik Holmer
fredrik.holmer@boras.se