Öppen

Ekonomi och redovisningsassistent (Distans)

Tycker du om att arbeta med siffror och service? Ser du en utmaning i att lösa företagsekonomiska problem? Då är det här utbildningen för dig!

Behöver du hjälp?

Hermods hjälper dig gärna Mejla mig!
Borås 35/70 veckor, Heltids- /Halvtidsstudier 700 gymnasiepoäng Distansutbildning med skolförlagda träffar och APL

Upplägg

Anmälningskod
HMEK BR (35 veckor, heltid)
HMEK½ BR (70 veckor, halvtid)

 

Som ekonomiassistent arbetar du exempelvis med företagets bokföring, utbetalningar, löner, skatter och underlag för bokslut. Det är viktigt att du är noggrann, har god serviceförmåga och gillar att arbeta med siffror.

 

Utbildningen sker genom distansundervisning och självstudier. Upprop sker i Borås. Alla Hermods-utbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande, praktik) motsvarande minst 15 procent av utbildningen. Du ordnar själv din APL-plats.

 

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Har du godkänt betyg i en eller flera av kurserna som ingår i paketet tillåts du inte omläsning. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du behöver byta ut kurs-/er.

Kurser som ingår i utbildningen

För heltidsstudier krävs minst 20 gymnasiepoäng per vecka. Detta är en rekommenderad kombination av kurser. Utbildningen anpassas efter individens behov. På hemsidan Kunskapskrav kan du läsa mer om varje kurs.

 

Har du eventuellt betyg i någon av kurserna i utbildningspaketet sedan tidigare så tillåts inte omläsning. Du erbjuds då möjlighet att välja till en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta för att fortfarande ha möjlighet att studera på heltid med CSN. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen vux.syv@boras.se
Detta gör du givetvis efter att du fått antagningsbesked.

Efter utbildningen

I rollen som ekonomiassistent kan arbetsuppgifterna variera beroende på arbetsgivare. I små företag och organisationer kan arbetsuppgifterna vara mycket breda. Hos en stor arbetsgivare är de ofta mer specialiserade. Du kan även arbeta i bemanningsbranschen eller på serviceföretag.

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Affärsjuridik100 p (JURAFF0)
Affärskommunikation100 p (AFFAFÖ00S)
Företagsekonomi 1100 (FÖRFÖR01)
Företagsekonomi 2100 p (FÖRFÖR02)
Information och kommunikation 1100 p (INFINF01)
Personaladministration (Kursen innehåller APL)100 p (ADMPER0)
Redovisning 2100 p (FÖRRED02)
Totalt 700 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Utförare

Hermods AB
Vera Sjöström
031-760 73 86
vera.sjostrom@hermods.se
www.hermods.se