Stängd

Kock, validering (Borås)

Har du jobbat inom restaurang eller skolkök minst ett år men saknar formell utbildning eller betyg? Då kan du söka våra valideringsutbildning till kock.

Behöver du hjälp?

Peder hjälper dig gärna Mejla mig!
Anmälningskod KOCKVAL BR start 04 september 2023 Borås Heltid 1200 gymnasiepoäng Validering

Upplägg

Vår valideringsmodell har tre delar: självskattning, teoretiskt prov och praktisk värdering. Det betyder att du inte valideras en speciell dag utan valideringen pågår under en längre tidsperiod.

  • Självskattning. Din självskattning gör du skriftligt via en hemsida där du berättar om dina kunskaper och hur du fått dem.
  • Teoretiskt prov. Provet är muntligt och skriftligt och pågår upp till en hel dag.
  • Praktisk värdering. Du får visa dina praktiska kunskaper inför en lärare.

När du är klar med dina tre moment avgör din lärare på hur goda dina kunskaper är och hur dina studier ska läggas upp.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget Godkänt i svenska/svenska som andraspråk.
  • Du behöver ha tillgång till en bärbar dator med internetanslutning.

För att få validera måste du kunna visa erfarenhet på minst 1 år från restaurang eller storkök. Det gör du genom att bifoga dina betyg och ett CV/meritförteckning. Ditt Cv bör innehålla vad du arbetat med, var och hur länge.

Kurser som ingår i utbildningen

För att studera heltid enligt CSN måste du studera minst 20 poäng i vecka. Vi följer Skolverkets nationella yrkespaket men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter regionala behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om de nationella yrkespaketen. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.

Har du tidigare betyg i någon kurs, behöver du inte läsa om kursen såvida din betyg inte är väldigt gamla.

Kurs och gymnasiepoäng

Kurs
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng (MÅTBRC0)
Hygien, 100 poäng (HYGHYG0)
Livsmedel och näringskunskap 1, 100 poäng (LIVLIV01)
Matlagning 1, 100 poäng (MALMAL01)
Matlagning 2, 200 poäng (MALMAL02)
Matlagning 3, 200 poäng (MALMAL03)
Matlagning 4, 200 poäng (MALMAL04)
Service och bemötande 1, 100 poäng (SEVSEV01)
Specialkoster, 100 poäng (MALSPE0)
Totalt 1200 poäng (minst)

Utbildningsanordnare

Huvudman och utförare

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Peder Ekman, lärare
peder.ekman@edu.boras.se