Stängd

Kock, validering (Borås)

Har du jobbat med professionell matlagning på restaurang eller i storkök i minst 2 år men saknar formell utbildning eller betyg? Då kan du söka våra valideringsutbildningar till kock. Då kan du söka våra valideringsutbildning till kock. Kockar är ett yrke med mycket planering, förberedelser och kreativa inslag. Smaker ska kombineras och maten presenteras på ett tilltalande sätt. Hygien och kunskap om de råvaror som används är viktigt.

Behöver du hjälp?

Studievägledningen hjälper dig gärna Mejla mig!
Anmälningskod ALK0VAL BR start 02 september 2024 Borås Heltid 1200 gymnasiepoäng Validering

Jobb efter utbildningen

Uppgradera ditt kulinariska kunnande och bli en professionell kock genom vår valideringsutbildning! Utbildningen vänder sig till dig som jobbat med professionell matlagning på restaurang eller i storkök i minst 2 år men saknar formell utbildning eller betyg.

Vår valideringsutbildning är skräddarsydd för att bekräfta och stärka dina matlagningsfärdigheter. Genom att kombinera din befintliga expertis med våra specialiserade kunskaper och träning, kommer du inte bara att validera din kompetens som kock utan även öppna dörrarna till nya professionella möjligheter.

Bli en mästare på köket och gör din passion till en framstående karriär. Ansök nu och låt oss tillsammans skapa smakrika upplevelser och kockkonst på nästa nivå!

Upplägg

Vår valideringsmodell har tre delar: självskattning, teoretiskt prov och praktisk värdering. Det betyder att du inte valideras en speciell dag utan valideringen pågår under en längre tidsperiod.

  • Självskattning. Din självskattning gör du skriftligt via en hemsida där du berättar om dina kunskaper och hur du fått dem.
  • Teoretiskt prov. Provet är muntligt och skriftligt och pågår upp till en hel dag.
  • Praktisk värdering. Du får visa dina praktiska kunskaper inför en lärare.

När du är klar med dina tre moment avgör din lärare på hur goda dina kunskaper är och hur dina studier ska läggas upp.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget Godkänt i svenska/svenska som andraspråk.
  • Du behöver ha tillgång till en bärbar dator med internetanslutning.

För att få validera måste du kunna visa erfarenhet på minst 2 år från restaurang eller storkök. Det gör du genom att bifoga dina betyg och ett CV/meritförteckning. Ditt CV bör innehålla vad du arbetat med, var och hur länge.

Kurser som ingår i utbildningen

För att studera heltid enligt CSN måste du studera minst 20 poäng i vecka. Vi följer Skolverkets nationella yrkespaket men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter regionala behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om de nationella yrkespaketen. På Skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.

Har du tidigare betyg i någon kurs, behöver du inte läsa om kursen såvida din betyg inte är väldigt gamla.

Kurs och gymnasiepoäng

Kurs
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng (MÅTBRC0)
Hygien, 100 poäng (HYGHYG0)
Livsmedel och näringskunskap 1, 100 poäng (LIVLIV01)
Matlagning 1, 100 poäng (MALMAL01)
Matlagning 2, 200 poäng (MALMAL02)
Matlagning 3, 200 poäng (MALMAL03)
Matlagning 4, 200 poäng (MALMAL04)
Service och bemötande 1, 100 poäng (SEVSEV01)
Specialkoster, 100 poäng (MALSPE0)
Totalt 1200 poäng (minst)

Utbildningsanordnare

Huvudman och utförare

Vuxenutbildningen Borås
Anita Lomås, rektor

Mikael Rosell Nilsson, lärare
mikael.rosell.nilsson@edu.boras.se