Vatten, värme och sanitet gav Monzer arbete på hemmaplan

Monzer Mobarak är 44 år och kommer från Libanon där han arbetat inom VVS, (vatten, värme och sanitet), under femton år i Beirut och Tripoli.  Han kom till Sverige hösten 2014. Valet av utbildning var givet för honom då han tog kontakt med vuxenutbildningen. 

– En VVS-montörsutbildning parallellt med SFI passade mig bra, säger Monzer. Jag läste svenska två dagar i veckan och övriga tre dagar VVS på Movant i Göteborg. Utöver detta hade jag även fem veckors praktik ute på företag.

Målsättningen för utbildningen var att få fortsätta inom sitt gamla yrke också här i Sverige. Han har sex barn mellan två till nitton år och är bosatt i Svenljunga. Monzer har pendlat flera dagar i veckan till utbildaren Movant i Göteborg och efter avslutad utbildning har han fått anställning hos Svenljungabostäder Svenbo. Företaget ligger i Svenljunga, vilket är Monzers hemkommun, så nu är pendlandet till Göteborg historia och arbetet har startat.

– Våra lärare var fantastiskt bra och jag är tacksam för att Vuxenutbildningen gav mig möjlighet att studera till ett yrke i Sverige, avslutar en glad Monzer Mobarak. Foto Peder Persson.

Länk till utbildningen VVS-MONTÖR

Porträtt Andreas Cerny
Jag lägger stor vikt vid det livslånga lärandet

Boråsregionens Vuxenutbildning 
Måluppfyllelse och ökad omsättning

Vi firar Europa