Vatten, värme och sanitet gav Monzer arbete på hemmaplan

genrebild på elev

Monzer Mobarak är 44 år och kommer från Libanon där han arbetat inom VVS, (vatten, värme och sanitet), under femton år i Beirut och Tripoli.  Han kom till Sverige hösten 2014. Valet av utbildning var givet för honom då han tog kontakt med vuxenutbildningen. 

– En VVS-montörsutbildning parallellt med SFI passade mig bra, säger Monzer. Jag läste svenska två dagar i veckan och övriga tre dagar VVS på Movant i Göteborg. Utöver detta hade jag även fem veckors praktik ute på företag.

Målsättningen för utbildningen var att få fortsätta inom sitt gamla yrke också här i Sverige. Han har sex barn mellan två till nitton år och är bosatt i Svenljunga. Monzer har pendlat flera dagar i veckan till utbildaren Movant i Göteborg och efter avslutad utbildning har han fått anställning hos Svenljungabostäder Svenbo. Företaget ligger i Svenljunga, vilket är Monzers hemkommun, så nu är pendlandet till Göteborg historia och arbetet har startat.

– Våra lärare var fantastiskt bra och jag är tacksam för att Vuxenutbildningen gav mig möjlighet att studera till ett yrke i Sverige, avslutar en glad Monzer Mobarak. Foto Peder Persson.

Länk till utbildningen VVS-MONTÖR

Porträtt Andreas Cerny
Jag lägger stor vikt vid det livslånga lärandet

Boråsregionens Vuxenutbildning 
Måluppfyllelse och ökad omsättning

Vi firar Europa