Jobb efter utbildningen
Du kommer att kunna ta ett arbete som bagare eller konditor.
Efter utbildningen ska du behärska grundläggande tillverkningsmetoder och använda verktyg och maskinutrustning samt vara medveten om betydelsen av att utföra ett kvalitetsmässigt bra arbete. Du ska kunna utföra arbetet på ett sätt som är säkert från skydds- och miljösynpunkt och kunna tillämpa metoder och vidta åtgärder för att åstadkomma goda hygieniska förhållanden vid produktion och hantering av livsmedel.
Upplägg
Under din utbildningstid kommer du att få tillfälle att praktisera på både stora bagerier och små kvartersbagerier. Du kommer att möta kunder och lära dig om ekonomi och planering. En viss del självstudier ingår i de teoretiska delarna av utbildningen.
Under din utbildningstid får du:
- Praktisera på både stora och små bagerier.
- Kunskap om bagerihantverket.
- Kunskap om service och bemötande.
- Kunskap om planering och ekonomi.
Förutsättningar för att klara utbildningen
- Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk.
- Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.
Kurser som ingår i utbildningen
När du studerar på heltid läser du 20 gymnasiepoäng per vecka. Du kan läsa en eller flera kurser samtidigt, beroende på vilken utbildning du läser. Vi följer Skolverkets program men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter dina behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.
Du får inte läsa om en kurs om du tidigare har läst och fått betyg i. Istället får du möjlighet att välja en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta gör vi för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.