Öppen

Undersköterska, flex (Borås)

Detta är en utbildning för dig som vill bli undersköterska eller stödassistent. Du är intresserad av att hjälpa människor i behov av vård och omsorg. Utbildningen ger dig kunskap att vårda, ge omsorg och stöd till människor med olika behov.
Efter din utbildning kan du arbeta som undersköterska, vårdare, skötare, stödassistent eller personlig assistent.

Behöver du hjälp?

Studievägledningen hjälper dig gärna Mejla mig!
Anmälningskod VOFL BR start 02 september 2024 Borås Heltid, 70 veckor 1500 gymnasiepoäng Flex och praktik

Jobb efter utbildningen

Bli en vårdhjälte med vår omfattande vårdutbildning!

Vår utbildning är skräddarsydd för dig som strävar efter att bli en engagerad undersköterska eller stödassistent, och som delar en passion för att stötta de som behöver vård och omsorg. Här får du kunskaper som rustar dig för att vårda, ge omsorg och erbjuda stöd till människor med olika behov.
Efter avslutad utbildning står en värld av möjligheter öppen för dig. Bli en eftertraktad undersköterska, vårdare, skötare, stödassistent eller personlig assistent och gör verklig skillnad i människors liv.

Ansök nu och påbörja din resa mot en givande karriär inom vården, där din omtanke och kompetens kommer att vara nyckeln till att skapa en meningsfull inverkan varje dag!

För att kunna få fast anställning och diplom från Vård och omsorgscollege behöver du ha läst 1500 gymnasiepoäng enligt nedan.

Upplägg

Studieform – Flex

Flex innebär att du studerar till stor del självständigt enligt den planering och schema som som gäller för respektive kurs. Den här formen passar dig som har god studie- och datorvana. Tänk på att du behöver ha tillgång till en dator eller läsplatta. Kurslitteratur som läraren rekommenderar behöver du skaffa själv.

Utbildningen är upplagd med en obligatorisk träff vid utbildningsstart på skolan, och lektionstillfällen ca. 1 gång /vecka. Du har möjlighet till handledningstillfällen under utbildningens gång via webb eller på plats i skolan.
Obligatoriska prov eller redovisningar i varje kurs sker på plats i skolan.

I utbildningen förekommer undervisning på plats med till exempel praktiska övningar, men huvuddelen av undervisningen sker digitalt.

Undantaget är kurserna i svenska och samhällskunskap där all undervisning äger rum i skolan.

Har du tidigare betyg i någon av kurserna kan du eventuellt få läsa en annan kurs. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du behöver byta ut kursen. Detta för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel. Kontakta SYV efter att du har fått antagningsbesked.

Här är vår kurslitteratur-lista

Praktik, APL

Delar av utbildningen är praktik. Under praktiken har du en handledare och följer dennes arbetsschema. Du kommer att praktisera dagar, kvällar och helger.

Förutsättningar för att klara utbildningen

  • Du bör ha minst 9-årig grundskola eller motsvarande med lägst betyget E i svenska/svenska som andraspråk.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Kurser som ingår i utbildningen

För att studera heltid enligt CSN måste du studera minst 20 poäng i vecka. Vi följer Skolverkets nationella yrkespaket men i varje utbildning finns möjlighet att anpassa studierna efter regionala behov. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om de nationella yrkespaketen. På skolverkets hemsida kan du läsa mer om program och kurser.

Du får inte läsa om en kurs om du tidigare har läst och fått betyg i. Istället får du möjlighet att välja en annan kurs med motsvarande antal poäng. Detta gör vi för att du ska kunna studera på heltid enligt CSNs regler och få studiemedel.

 

Kurs och gymnasiepoäng

KursPoäng
Anatomi och fysiologi 150 p (ANOANA01)
Anatomi och fysiologi 250 p (ANOANA02)
Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1100 p (FUTFUN01)
Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2100 p (FUTFUN02)
Gerontrologi och geriatrik100 p (GERGER0)
Hälso- och sjukvård 1100 p (HAOHAL01)
Hälso- och sjukvård 2100 p (HAOHAL02)
Omvårdnad 1100 p (OMVOMV01)
Omvårdnad 2100 p (OMVOMV02)
Psykiatri 1100 p (PSYPSY01)
Psykiatri 2100 p (PSYPSK02)
Psykologi 150 p (PSKPSY01)
Social omsorg 1100 p (SOASOC01)
Social omsorg 2100 p (SOASOC02)
Svenska/svenska som andraspråk 1100 p (SVASVA01/SVESVE01)
Samhällskunskap 1a150 p (SAMSAM1a1)
Komvuxarbete, Vård och omsorg100 p
Totalt - 1500 poäng

Utbildningsanordnare

Huvudman och utförare

Vuxenutbildningen Borås
Helén Björklund, rektor