Barnskötare på distans. En utmaning för Zabina


Zabina Hall är 31 år, bor med familj i Fritsla och utbildar sig via BRvux till barnskötare. Utbildningen är ett år och tre månader och examen blir det i juni 2021. Foto Peder Persson.

– Jag har tidigare arbetat inom olika branscher men att arbeta med barn har jag alltid drömt om så studera till barnskötare känns helt rätt, säger Zabina Hall.

– Fyra dagar i veckan har vi praktik och på tisdagar är det distansundervisning då vi kopplar upp oss mot skolan och våra lärare. Vi har kontakt nästan dagligen och det fungerar förvånansvärt bra. Att studera på distans var kämpigt i början men nu har man kommit in i det och jag har min studieplats i mitt kök.

Zabina praktiserar på förskolan Björsgården i Fritsla. Hon trivs med sina kollegor som hon tycker ger henne tid och vägledning.

– Det har varit ett tufft år med coronapandemin men våra lärare är engagerade, frågar ofta hur vi mår och pushar oss väldigt bra.

Direkt efter utbildningen har Zabina fått erbjudande om att fortsätta arbeta på sin praktikplats.

– Mina studier till barnskötare visar hur intressant det är att arbeta med barn och hur man arbetar på en förskola. Det har också sporrat mig till att, efter några år, plugga vidare och utbilda mig till socionom eller specialpedagog där jag känner att jag också kan göra nytta, avslutar Zabina Hall.

Yrkeshögskolan ger människor goda möjligheter

En tuff uppgift. Lyckade distansstudier under Covid-19

Senaste Nytt