Christer – ny förvaltningschef

I mars 2018 började Christer Samuelsson som förvaltningschef för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Borås.

–Jag trivs i Borås. Det är roligt att se hur staden har utvecklats, blivit vackrare och fått ett rikare folkliv i centrum. Här finns ett starkt näringsliv som växeroch Götalandsbanan som får stor betydelse för hela regionen.

– Borås Stad har en framsynt vision om bildningsstaden där alla elever ska ges möjlighet att lyckas. Det är också min vision, med frågor som jag har arbetat med i nästan hela mitt yrkesliv. Att skapa bra förutsättningar för att lyckas i skolan ger vinst både för individ och samhälle. 

– Under mina första fem månader har jag mest gått runt och imponerats av våra duktiga skolledare och lärare. Jag är stolt över de fantastiskt goda utbildningsresultaten vi har idag och jag ska göra mitt yttersta för att skapa bra förutsättningar för verksamheterna att lyckas ännu bättre.

– Vuxenutbildning är helt avgörande för många människor. Förmågan att hitta individuella lösningar, flexibilitet, kombinera kurser och skapa en bredd gör att det finns något för alla. Idag har vi över 5 000 elever.

– Lärarbrist är en realitet. Jag vill arbeta för att våra lärare, ska trivas och stanna kvar hos oss. Gärna också efter pensionsåldern.

Christer Samuelsson är uppvuxen i Halmstad och är boråsare sedan 26 år. Löpning och simning på fritiden samt engagerad för att vi ska få ett damlag i elitserien i fotboll till Borås.

Inläsningstjänst ökar förståelse
Sofia lyckades med Handel och kundservice
Senaste Nytt!