Sofia lyckades med Handel och kundservice

Sofia Magnusson är 24 år, bor i Borås och har genomgått vuxenutbildningens utbildning Handel och kundservice. 

Hon har fått grundläggande kunskaper i att starta eget företag, en god inblick inom e-handel, logistik, marknadsföring och kundservice. Sofia fick också fem veckors praktik i affär under utbildningstiden för att veta vad det innebär att arbeta inom handel samt få in en fot på arbetsmarknaden.

– Det funkade bra men jag var rädd för att det skulle vara svårt. Men det var enkelt att hänga med och allt var roligare än jag trodde från början. Jag fick praktisera i en leksaksbutik i Knalleland. Att arbeta i butik är vad jag vill så det gav mersmak.

Sofia Magnusson har läst in sin gymnasiekompetens på Loftadalens folkhögskola i Åsa. Därefter var hon arbetslös i två år. Vuxenutbildningens Handel och kundservice innehåller 25 procent praktik och ger eleven 500 gymnasiepoäng. Utbildningen startade i januari 2018 och avslutades fem månader senare. 

Idag är Sofia timanställd på sin tidigare praktikplats där hon får träffa och hjälpa kunder. Hon trivs med att arbeta i butiksmiljö och ser ljust på framtiden.

Länk till Handel och Kundservice

Senaste Nytt!
Christer – ny förvaltningschef
Inläsningstjänst ökar förståelse