Jonathan gillar motor och innebandyBjörn Johansson är vuxenutbildningens lärare inom fordon. Varje fredag träffar han särskoleeleven Jonathan Andersson. Foto Peder Persson.

– Jonathan har tidigare läst motor och fordon på Viskastrandsgymnasiet. I en anpassad vuxenutbildning går vi nu vidare med att få reda på hur en bil är uppbygd med mera, säger Björn.

– Att undervisa Jonathan, se att kunskapen sitter och att han utvecklas känns toppen. Grunden är att känna tillit. Varje morgon startar vi med att fika, pratar om allehanda saker och går vidare i en positiv stämning.

– Vi startar upp ett halvår med teori och praktik sedan får vi se hur lång studietiden blir. Möjligheten för Jonathan att börja en anställning inom någon av Borås Stads verkstäder bedömer jag som goda.

Jonathan är 22 år bor tillsammans med lillebror, mamma och pappa. Han är sysselsatt veckans alla dagar. Tre dagar på sin praktikplats där han rekonditionerar bilar, onsdagar är det matte med Patrik, fredagar motor med Björn. Lördag spelar han PS5 och söndagar är det innebandy som gäller.

– Mina lärare är jättebra. Jag hoppas att få byta tändstift och olja på olika bilar efter min utbildning, hälsar Jonathan Andersson.

Länkar till:
Vuxenutbildning i Mark Möjlighetens skola
– Vi önskar våra läsare en riktigt trevlig sommar!
190 ungdomar klarade NGL