Vuxenutbildning i Mark möjlighetens skolaTherese Edvardsson är rektor för vuxenutbildningen i Marks kommun. Hon bor i Kungsbacka och pendlar till jobbet. Fritiden ägnar Therese åt familjen, dansar gärna bugg och är politiskt aktiv. Foto Peder Persson, Pixabay.

– Vuxenutbildningen i Mark har drygt 600 elever. Man kan både läsa in grundskolebetyg och gymnasieexamen, karriärväxla och gå svenska för invandrare SFI. Skolan delar undervisningslokaler med gymnasieskolan och har ett stort utbud som når många, säger Therese.

– I Boråsregionen är vi åtta kommuner som samverkar. De utbildningar som vi inte har kanske finns i en annan kommun dit våra intresserade elever kan söka. Vi får därigenom ett större utbud.

– En viktig del av vuxenutbildningens arbete är att tillsammans med arbetsmarknad och näringsliv hjälpa till med kompetensförsörjning. Vi startar utbildningar som ger elever möjligheter till arbete och de olika branscherna den kompetens de behöver. I vår kommun ställer företagen upp för att ge elever praktikplatser vilket är en förutsättning för att det ska fungera.

– Vuxenutbildningen i Mark är möjlighetens skola, avslutar rektor Therese Edvardsson.

Länkar till:
– Vi önskar våra läsare en riktigt trevlig sommar!
190 ungdomar klarade NGL
Jonathan gillar motor och innebandy