Malin bakar på vänga kvarn

Malin Jagetun är bagare, entreprenör och delägare i turist- och besöksmålet Vänga Kvarn strax utanför Borås. Studerade till bagare gjorde Malin på vuxenutbildningens program Bageri och konditori 2013.

Innan Malin utbildade sig hade hon haft flera jobb inom skola, vård, lager, säljare och restaurang.

– Jag är intresserad av bakning så när jag blev varslad anmälde jag mig 2013 till en ettårig utbildning, Bagare och restaurang på vuxenutbildningen, som resulterade i att jag sedan startade mitt eget bageri.

– Fyra år senare blev det möjligt för mig och min sambo att arrendera Hembygdsföreningens kvarn i Vänga. Vi kom överens och driver nu Vänga Kvarn som är ett mångårigt turist- och besöksmål med bageri, café och servering. Kvarnens egen mjölnare maler KRAV-märkt Vängamjöl som säljs i kvarnens Lanthandel. Vår verksamhet har stor utvecklingspotential och vi har en mängd ideér som vi villförverkliga i framtiden.

– Att få möjlighet att studera som vuxen, ändra inriktning och få en yrkesutbildning är fantastiskt, tycker jag. Vuxenutbildningen har varit viktig för mig och jag tror att så är fallet för många, avslutar Malin Jagetun.

Länk till Vänga Kvarn

Gränslös utbildning

Vi står inför en enorm utmaning