Linda ställer om till låstekniker

Boråsregionens vuxenutbildning och branschorganisationen Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund (SLR) har tillsammans startat en lärlingsutbildning till Låstekniker i Borås. Studierna startade med fyra veckors introduktion och innehåller sedan kurser inom larm, övervaknings- och säkerhetssystem, passersystem, låsinstallation och praktisk ellära. Utbildningen är ca åtta månader lång och ger 800 poäng. Foto Peder Persson.

Efter flera år som handelsanställd ville Linda Johansson, 41 år, byta inriktning.
– Jag gillar att jobba praktiskt och hjäpa människor att lösa problem. Tycker också det är kul med teknik och fastnade för yrkets stora möjligheter till utveckling. Det fanns några alternativ så jag kontaktade Marie Blackenfelt på vuxenutbildningen som guidade mig och jag valde lärlingsutbildning till låstekniker, säger Linda.

Idag har hon praktik hos företaget Direct Larm & Lås i Borås och en till två dagar i veckan sätter hon sig i skolbänken för teoretiska kunskaper. Mina arbetskamrater är rutinerade låstekniker där dom flesta jobbat många år och är låsmästare. De är hjälpsamma och ger mig bra kunskaper om yrket både inne på företaget och när vi är ute och arbetar på fältet.

– Jag trivs och det känns som att jag har hamnat rätt, jag lär mig något nytt nästan varje dag, avslutar Linda Johansson.