Markus Steiner utbildade sig till styckare

Markus Steiner har just avslutat sin utbildning till styckare och arbetar idag på Limmareds Säteri med grov- och finstyckning. Han har tidigare arbetat som kock på olika restauranger, äldreboende, förskolor och hotell. Foto Peder Persson.

– Jag letade via nätet efter lämplig utbildare och fann Boråsregionens vuxenutbildning. Marie Blackenfelt hjälpte till att ordna en utbildning. Hon presenterade mig för Marko Quadroni som blev min lärare. Jag var den enda eleven och fick via vuxenutbildningen en skräddarsydd utbildning.

– Att BRvux kunde fixa min utbildning som enda elev med så bra resultat visar att flexibilitet bara är förnamnet när det gäller vuxenutbildning, tycker Markus.

Större butiker får redan grovstyckade detaljer som man finstyckar och paketerar. Här på Säteriet i Limmared får vi heldjur som vi grovstyckar och sedan finstyckar.

Utbildningen gav mig en fin start för att kunna söka arbete som utbildad styckare. Limmareds Säteri och ICA City i Knalleland har varit mina två praktikplatser och nu har jag fått fast tjänst på Säteriet.

Markus Steiner är nöjd med sin utbildningsresa och de val han gjort under sitt arbetsliv. Han har ett arbete som han trivs med och har hamnat rätt i dagens arbetsmarknad där kock och styckare ligger högt upp bland dagens bristyrken. Vi önskar honom lycka till.