Martin Dahl Internationell koordinator

Martin Dahl är internationell koordinator på vuxenutbildningen i Borås. Han började i mars och gillar de ljusa, fina lokalerna mitt i city och sina trevliga och hjälpsamma kollegor. Foto Peder Persson.

– Mitt perspektiv är inte bara det internationella utan jag jobbar även med att identifiera de utmaningar och problem som finns och hitta utvägar.

Forskningen visar att läraren är den viktigaste faktorn för att eleven ska lyckas. Där kan man se en koppling till det internationella. Om en lärare ökar sin kompetens genom att jobbskugga en kollega i ett annat land kan det i sin tur ge elever större möjlighet att lyckas.

Ett annat exempel är om flera elever hoppar av i förtid att kontakta andra städer med liknande verksamhet och ta del av deras sätt för att lösa problemet.

Martin har tidigare varit projektledare för två större EU-program. Ett om landsbygdsutveckling med en del skolprojekt för de fem kommunerna Alingsås, Lerum, Partille, Mölndal och Härryda och ett om stadsutvecklingsprogrammet ”URBAN II” med utbildningsprojekt för att förbättra utsatta områden i Göteborg.

Martin bor med sin familj i Göteborg. På fritiden spelar han fotboll med kamraterna varje lördag och gillar att bada och surfa på höga vågor när han inte läser filosofi och psykologi.