Ny rektor i Herrljunga/Vårgårda

marie haga
marie haga

– Jag tycker att utbildning är jättekul, säger Marie Haga. Vuxenutbildning i Sverige är idag större än gymnasieskolan. Den ger människor en andra chans att komma ut i arbetslivet, stöttar för att byta karriär och är enormt flexibel. Foto Peder Persson.

– I Herrljunga/Vårgårda har vi bland annat undersköterskeutbildning 1,5 år och kombinerad med svenska 2,5 år samt chaufförsutbildningar i samarbete med Vårgårdabuss. Det är bristyrken där vi krokar i arm för att hjälpa varandra på vägen.

– Navet i vår verksamhet är BRvux. Vi är åtta kommuner som tillsammans har 60 yrkesutbildningar. Där finner jag styrka och det kickar igång mig ännu mer när jag träffar de andra rektorerna.

– Jag är övertygad om att våra insatser gör avtryck. En bra vuxenutbildning som bidrar med kompetens stärker det lokala näringslivet. Det bidrar vi med och det fina samarbetet ska vi fortsätta med, avslutar Marie Haga.

Marie är utbildad lärare och har tidigare arbetat inom förskola och grundskola. Hon var med och startade friskolan Vittra 2002 inom utbildningskoncernen AcadeMedia i Alingsås. Som rektor och ansvarig startade skolan med 119 elever. När hon efter 17 år lämnade hade man drygt 700 elever och 100 personal. Hon har även varit engagerad inom handikappidrott och arbetat för att de med funktionsnedsättning ska få möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden.