Vuxenutbildning gör skillnad

Carl Bexell tillträdde tjänsten som rektor för vuxenutbildningen i Herrljunga/Vårgårda i augusti 2021. Tidigare uppdrag är bland annat vuxenutbildning i Tierp, ledarskapsutveckling och coachning i stiftelsen Teach for Sweden.

Carl är 41 år, bor med familjen i Lidköping. Fritiden växlar mellan att heja fram bandylaget Villa-Lidköping och träna löpning för att i vår delta i Göteborgsvarvet.

– Idag har vi cirka 300 elever där 100 läser SFI och övriga studerar på grundläggande- eller gymnasial nivå. Organisatoriskt har vi valt att bedriva större del av SFI-undervisning i Herrljunga och övrig verksamhet till Vårgårda.

– Vi har inom Yrkesvux även utbildningarna vård- och omsorg samt buss- och lastbilschaufför. Det är stor efterfrågan på dessa utbildningar varför de flesta elever får arbete efter avslutad utbildning. Lastbil, buss, hemtjänst och äldreboende är några av arbetsplatserna.

– Vuxenutbildning ger möjlighet för människor att utvecklas. Det är en unik chans att skola om sig för annat yrke, få kompetens för att söka till högskola och annan högre utbildning. Vi som arbetar inom vuxenutbildningen får vara med och göra skillnad för individ och samhälle, avslutar Carl Bexell.