porträtt sead omerovic

Sead Omerovic är intendent på vuxenutbildningen i Borås. Hans bakgrund är civilekonom och han har tidigare både jobbat på Skatteverket och inom gymnasieskolan som lärare i ekonomi, rättskunskap, UF och entreprenörskap. Foto Peder Persson.

– Anledningen att jag sökte mig till vuxenutbildningen är att jag brinner för utbildningsfrågor. Under flera år var jag ledamot i Utbildningsnämnden i Borås Stad så  jag har aldrig släppt utbildningsfrågorna som ligger mig varmt om hjärtat.

– Min uppfattning är att det finns enighet, oavsett politisk färg, att fortsätta satsa på vuxenutbildning. Inte minst för att bidra med kompetens inom vård, förskola, bygg och hela hantverkssegmentet. Det handlar om bristyrken där utbildning gör de flesta elever anställningsbara.

Vuxenutbildningen har 12 500 kvadratmeter lokalyta. Det är Seads ansvar att skapa förutsättningar för vaktmästarna, lokalvårdarna, cafépersonal och IT att ge bästa möjliga service till de som går i skolan eller jobbar inom vuxenutbildningen. 

Dessutom ansvarar han för ekonomin. Vuxenutbildningen är unik genom att bara halva budgeten bestäms av kommunen. Övriga intäkter kommer som statsbidrag, från EU eller verksamhetsstöd. 

– Jag tycker det är viktigt att visa vuxenutbildningens omfattning. Idag är vi den största skolan i Borås med drygt 5 500 elever jämfört med samtliga gymnasieskolor som har
ca 5 000 elever, avslutar Sead Omerovic.

Länkar till…..

Hitta ditt yrke. Jobbmässa

Ökat intresse för trädgårdsutbildningar

Nimca praktiserade några veckor i Nederländerna